Tystnad (silence)

Har återvänt till röda rummet efter en fikapaus med Axel. Dagen har hittills flutit (flytit? flytigt? flytning?) på bra och jag har fått en del gjort.. Tror jag har hittat utgångsteorier att använda mig av! Lunchade även med Axel, Kicki, Jon och Willie i Universum vilket var trevligt! Eftersom jag är lonely i det har djävulskapet till uppsatsarbete kommer inte ens mina luncher bli njutbara om jag ska behöva sitta själv. Det uppskattas därför om någon vänlig själ vill ställa upp och göra mig sällskap ibland? =) (Tack på förhand <3<3).

Nämen vad säger vi, åter till böckerna.. Ska göra ett ryck på ett par timmar, fara hem en snabbis och äta middag och sedan ner till stan för att fika med ett gäng tjejer! Tills dess!



(nej jag har inte klippt kort, det finns en ynklig hästsvans därbak någonstans också)
(och nej jag har inte blivit vindögd, jag har bara tråkigt)

Tänkte bara meddela

att ni i veckan (och kommande 8 veckor typ) finner mig sittandes själv i röda rummet, begravd i böcker och datorsladdar och karamellpapper. Ni finner mig där, ensam, bland alla överambitiösa indier.
Låt mig förtydliga:
  • Jag
  • böcker
  • indier

Kan också meddela att jag är så peppad för fredag att jag därför har grava koncetrationssvårigheter (ADHD). Konstiga rörelser och fulsång har alltså en förklaring i veckan.

Hejdå.

ps (jag är fyra dagar från paradise)


Måste bara berätta att jag i helgen drömde att det var sommar och det var trästocks och Håkan Hellström var där. Han uppträdde och det var jättelite folk som tittade, och jag grät typ i drömmen för jag kunde inte förstå varför inte folk ville se på honom. Han kom ner från scenen och vi låg på en filt i gräset med några andra personer och slappade och pratade. HAha vilken jävla dröm alltså, men den var fantastisk! Så vaknar man upp från den och kommer på sig själv att MAN I VERKLIGA LIVET SKA SE LEGENDEN NU PÅ FREDAGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
förlåt för att jag är högljudd i bloggen men jag kan inte hålla det inne. Jag är helt sönderpeppad. GAAAAH!!

Hej Håkan vill du sjunga för mig?

Signed, sealed, delivered

God morgon världen!! Är i skell än, har varit på Alimak och pratat om jobbet i sommar, blir att jobba från 7 juni till mitten av augusti My god! Jag är riktigt peppad, ska bli kul att lära sig något helt nytt... hoppas jag överlever!

Helgen har gått snabbt, jobb lördag och söndag och lite fritid på kvällarna. I lördags kom Linnea över, vi fixade och grejade lite med Norgeprojektet och sedan såg vi Avatar med lillayster. Jag var helt lyrisk för ett år sen när jag gick från biosalongen men det var tyvärr inte samma upplevelse att se den på en 32´tv här hemma - utan coola 3Dglasögon! :( Men vacker var den i alla fall =) Efter jobbet igår hämtade pappa upp mig och tog mig ut till stugan så att jag fick köra lite skoter. Det var med skräckblandad förtjusning kan jag säga för sikten var väldigt dålig, tidvis var man snöblind men ingen skada skedd så det var roligt!

Nu väntar jag på att få ta en buss tillbaka till Umeå igen. Måndag idag, alltså första dagen på nya momentet - C-uppsats. Håll i hatten!

Cashflow


Jag och Ulrica sitter vid datorn och kollar på boende till vår fjällenresa. Det är lite svårt att hitta lediga stugor och det verkar som att det finns två alternativ att välja mellan. Det ena är ett nybyggt stugområde där man hyr hela lägenheter för en redig summa pengar... det andra alternativet är följande:

"Stugbyn har ett utmärkt läge mitt mellan liftar och restauranger, en bit upp i backen. Boendet är något slitet och det finns problem med dålig lukt som kommer från ventilationsproblem i grunden. Lukten kan i vissa fall kan komma från mögel i grunden En del människor känner överhuvudtaget inget, medan känsliga personer upplever lukten som störande."

Denna stugby är givetvis mycket billigare och jag och Ulrica tänker ekonomiskt...
Pappa svarar med en barsk röst:

- "Men int vill man väl bo som pissråttor int!"



Det tackar vi för! :D

Äntligen fredag!


JAAAAAAAAAAAAAA jag skickade just in mina två hemtentor!!!!! :D Det kändes riktigt drygt när vi fick dom men det löser sig tydligen alltid ändå. Det ger mig hopp om att jag kommer att lyckas med uppsatsen med, även fast den känns som världens största projekt just nu...

Nu blir det att packa ihop mina grejer, äta lite lunch och förhoppningsvis få smaka en av Saras och Simons nybakta bullar för att sedan ta bussen hem till Skell. Känns faktiskt inte så jobbigt, jag har lite hemlängtan! Speciellt efter min älskade mami! <3



Trevlig helg på er!





Sweet Strawberry Yankee Candle


What a night for a dance,
you know I'm a dancing machine
With a fire in my bones and the sweet taste of kerosene
I get lost in the night so high I don't want to come down
To face the loss of the good thing that I've found

In the dark of the night I could hear you calling my name
With the hardest of hearts I still feel full of pain
So I drink and I smoke and I ask you if you're ever around
Even though it was me who drove us right in the ground

See the time we shared it was precious to me
But all the while I was dreaming of revelry




Denna låt får mig att minnas tillbaka till min första tid i Umeå. Till mitt gamla korridorsrum, hur jag satt framför datorn och alltid lyssnade på denna låt med för hög volym för sent på kvällen. Hur det ständigt och jämt drog från fönstret så att man var tvungen att sitta i tofflor och kofta. Och mitt fantastiska doftljus jag brukade tända som spred en jordgubbssöt doft i hela rummet. Det var höst, det var mörker men det var ändå ljuvligt på något sätt. Jag var nyförälskad i staden och i studentlivet.
Den är så fin den här låten. Kings of Leon gör mig aldrig besviken!




Ett infall


Jag fick ett infall mitt i hemtentaskrivandet att vin vore gott. Hällde därför upp ett glas och situationen är för mig helt främmande. Alkoholhaltig dryck OCH tentaplugg samtidigt? Det ena brukar vanligtvis komma efter det andra, men inte idag. Fan det är nånting med den här dagen alltså. Jag känner det. Det har pratats om bullbak här hemma - har aldrig hänt förr. Det har pratats om hockeykväll och vin - har aldrig hänt förr. Det har pratats om möjligheter och inte begränsningar. Parallellt med dessa tankebanor har jag ju faktiskt deadline för hemtentan ikväll och har fortfarande en bra bit kvar att skriva. Jobb i Skellefteå i helgen och ett nervöst möte på måndag morgon. Jobbsökande i Norge dessutom, alltså massa seriösa och jobbiga grejer.
Men möjligheter sa vi.
Får se vart denna torsdag tar mig, klockan är 13:59.

Övergödning


Alltså vilken fälla det är att inte träna om kvällarna. När man tränar håller man sig dels borta från kylskåpet (och ICAs godishylla) under de timmar man spenderar på IKSU, samt att man inte är sugen på skit när man kommer hem utan vill bara frossa i fiber och C-vitamin. Oj vad sjukt det där sista lät. Fast det är ju sant! När man däremot INTE tränar (pga av en satehals som spökar i veckor) så är vi ju där igen. I fällan, i träsket. Oh you trapped me there candyman, you trapped me real good. Ge mig vita baguetter med krämiga röror, ge mig godis och lite mer godis, ge mig hamburgare till middag andra dagen i rad, ge mig en hel plåt pommes till det (andra dan i rad), ge mig smörgåstårta till efterätt och varför inte en bit till? Åh, hade du chokladbollar sa du? Nämen titta, här bjuds det på geléhallon. HOPPSAN där sprack byxan. Konstigt att kläderna har krympt i tvätten, trodde jag tvättade på 40 grader...

Låt mig övergödas så det står härliga till så att jag sen kan konstatera att det är nog. Låt mig sen träna i två dagar, känna mig duktig och sakta men säkert smyga tillbaka ner i träsket, simma där några dagar och njuta av övergödningen för att sedan panikartat springa upp därifrån. Träna i två dagar, känna mig duktig och sakta...

Giggelin', laughin' in the sofa

... touching each others hair, listening to each other, making jokes with one another.

Jag och Sara blev just vänner med varandra på Facebook - igen. Vi kände att det var dags att förnya vår vänskap, liksom vissa par känner för att gifta om sig på nytt för att införliva löftena, bara för att göra relationen än mer levande, blomstrande, gnistrande, bara för att få uppleva en ny honeymoon. Så nu har jag och Sara en ny honeymoon.
(Fast egentligen råkade hon blocka mig och vi var därför tvungna att bli vänner på nytt...)

Men låt oss nu låtsas att vi gifter oss och att jag tänker tala om för Dig, Sara Evelina Olofsson vad du betyder för Mig, Jenny Yvonne Nilsson.

Hrrmm... *harklar mig* ....*svettas lite*....*är lite röd i ansiktet*.....

Sara, det finns nog ingen person som jag har så kul med som dig. Jag skrattar tills tårarna rinner och mer därtill, jag skrattar ohämmat (du vet gorilla-style) och det är ofta svårt att sluta. Sen emellan åt skriker vi lite på varandra och suckar åt varandras ovanor och våra dirty-little-secrets-beteenden som nog ingen annan vet om att vi har förutom just oss två. Finns ingenting jag inte kan säga (eller tillåts att inte säga?) till dig och vice versa. Men det är ju bland det finaste egentligen, att man har en vän som vet allt om en, men ändå tycker om en. Du är värd så mycket, förmodligen mer än vad du tror att du är! Sara: du är kanske den envisaste, långsintaste och kvällströttaste personen jag någonsin mött men det övervägs ändå av din fina känslosamma sida, ditt stora hjärta och din omtänkamhet - att alla runt omkring dig mår bra. Jag älskar dig kära roomie, kamrat och medborgare.



Forever yours sis! <3


Och lite hockey på det


... Vi sitter som på nålar och biter ner naglarna till nagelbanden. Exalterade och uppspelta är bara förnamnet. Vi lever oss in i rysaren och njuter med skräckslagen förtjusning av dess spänning. Håller andan och vågar inte röra på oss - en enda rörelse, en enda suck skulle kunna göra att vi missar någonting avgörande och Gud förbjude.

Fast näe så är det ju inte... inte är det så. Vi tittar intetsägande mot TV-apparaten för att vi inte har något bättre för oss, i brist på annat. Flackar med blicken och grämer oss över att chipsen tog slut så fort. Suckar. Fattar ingenting. Jag lär upp min kamrat vad det kallas när ett lag spelar i underläge. BISPLAY säger jag. Hon går NÄSTAN på det. Boxplay heter det såklart, för så långt hänger jag med.. tyvärr inte mycket längre än så. Men det får jag egentligen inte avslöja. Nej, jag är ju född i Hockeystaden med stort H då onda blickar och fördömmande utlåtanden talar om för mig att det inte är okej. Att det inte är okej att inte ÄLSKA The One and Only Skellefteå AIK. Kunde jag bry mig mindre? Kanske, kanske inte. (But shh... don't tell).

ene hameburgareee


Heldag på skolan, klar med den kvantitativa delen av hemtentan. Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!
Har huvudvärk och halsont så det blir att hålla sig borta från IKSU ikväll... Istället för nyttiga livet blir det hemmagjorda hamburgare och pommes till middag och så lite choklad och sånt på det... hehe.

En diskussion i datasalen idag ledde fram till följande slutsatser:

  • En snygg kille alternativt en kille med stor *** har ingenting att bevisa vilket resulterar i ett dåligt och oengagerat ligg.
  • En medelmåttig/ful kille med liten *** har allt att bevisa och kommer att prestera därefter vilket resulterar i ett fantastiskt ligg.
Så nu vet vi vad vi vad vi har att vänta oss tjejer! Och för övrigt, är inte detta en win-win situation så säg? :D




Tragikomik!

En lista


... Måste bara tillägga att jag just skapat en ny musiklista. Ni måste lyssna, helt fantastisk. Jag älskar ju sån här musik egentligen men vet liksom inte vart man ska börja leta för att hitta allt vackert. Så jag började med stycken jag kände till. Lyssna och njut mina vänner!

Som en dans på rosor

everything i cherish is slowly dying or it's gone


Well hello you. En helg har passerat och lite till. Min helg har varit super måste jag säga, väldigt skönt häng alla tre kvällar! Fredagkväll skrev jag ju om, lördagen fortsatte med städning dåra. Sen en promenad på det, för att följa upp med ett beloved streetdance-pass på IKSU. GAH jag fullkomligt älskar passen med Mia Sundfors, hon är så förbannat bra på att dansa, lära ut och musiken man dansar till är kungkingkong! I alla fall åt jag sedan en generande middag med Mr. P, några tända ljus emellan oss och två vita leenden som bländade ikapp. Näe så var det väl inte riktigt... Fast joo så var det typ? Vi göttade på med tacos och fulländade kvällen med ännu mer göttigt hos Karro. Vi var ett gäng som spelade TP och det gick väl sådär... Man ska ju inte skylla på frågorna MEN, frågorna jag och Helena fick var faktiskt apkonstiga hehe. Jag svarade i alla fall rätt på vilket land Quito var huvudstad i så den ni! Igår blev det chill på balkongen och Axel hängde med mig ett litet tag. Eftersom det var ett tag sen vi sågs tyckte han det var passande att hälsa på mig genom att syla (syla?) två snöbollar mot mig. Thank you dear. Can't thank you enough for that! I alla fall drog jag återigen till Karro på kvällen där vi såg Black Swan. En film jag rekommenderar!


För att beskriva den lite klatchigt med tre ord: Vacker, mörk, psykad.

Dagen har varit som så många andra måndagar - rätt lång, innehållande mycket ångestplugg och så träning på det. Jag mår ändå rätt bra nu och tänker därför avsluta dagen med Mad Men s04e02 :D

mm so fresh mm so clean


Nu jävlar ska det fejas! En trasa och en Ajax och Enrique Iglesias i högtalarna och lägenheten är räddad!

Alltid nu


Blir visst oftast om inte alltid att jag skriver mina inlägg sent på kvällen. Anywhooooo. Har varit på skolan hela dagen, suttit i datasalen och ömsomt dansat fuldans, ömsomt slitit mitt hår. Statistik is a bitch sometimes. Har i alla fall kommit framåt i hemtentaskrivandet så det är ju alltid någonting. Åt middag med Pira och Maths uppe i Lindellhallen (mysfaktor att vara på skolan på kvällen!) och traskade sedan mot Nydala, hämtade upp Jenny och så vidare mot killarna på Mariehem. Vi såg SAIK förlora mot LHC, bakade en ypperligt god kladdkaka och fortsatte kvällen med filmmys. Helgen är här och vem vet hur den slutar! =)


kunde inte låta bli...


... att posta denna gamla goding nu mitt i känslostormen.
Hej högstadiet. Hej olycklig kärlek. Hej underbara, hatade, älskade tid. Hej livet.




3 doors down. En plats i mitt arma hjärta skall föralltid vigas er.

im coming up only to show you wrong



ibland saknar man det man hade, trivs med det man har
men längtar efter det man någon gång kommer att få
ibland vill man tillbaka till gårdagen,
fånga dagen men drömmer samtidigt om morgondagen

livet.

kärlek.
tända ljus.
tårar.
musik.
vackra blommor.
hjärtesorg.
saknad.
längtan.
snöflingor.
skratta.
ångest.
sällskap.
värme.
tro.
minnen.
ensamhet.
tvåsamhet.

livet.




kuduro


men haaaaaaahaaaaaa aj aj aj min hals jag orkar inte haaaahahahhaahhahahaha

Vet inte vad som är roligast - hans spagettiarmar, låten han dansar till eller vad han gör där vid 0:28!!!


Som en välslipad kniv



Har haft en härlig dag fram till nyss. Jag hade skola på förmiddagen, sista föreläsningen i kvantitativ metod som började väldigt förvirrande med formler och ekvationer och derivator... Men så på första rasten bjöd vår fantastiska lärare på kaffe och cupcakes och jag kan säga att det funkade! Sjukt gott och sjukt effektivt knep för att fånga studenters intresse =) Vi har i alla fall blivit tilldelade vår andra del av hemtentan så nu följer en och en halv vecka av självständigt arbete där två hemtentor ska skrivas. Kommer förhoppningsvis gå bra, dessutom kom jag på en ny uppsatsidé som jag tänker utveckla. Härligt väder har det också varit så jag och Sara gick ut på promenad. Vi gick till Strömpilen och ICA Maxi och handlade middag och lite annat. Men nu innan middagen förvärrades smärtorna i halsen och just nu gör det förjävla ont. Det skaver i halsen, känns som en stor sten ligger där och är ivägen, samtidigt som en vass kniv skär...Jag blir så less. Jag bestämde mig för att stanna hemma istället för att fara till Ingrid och se hockey och fika. Bla bla blä blä sorry for complaining. Men om det inte hade varit för halsen...

Är hemma själv istället och tänkte se några Mad Men-avsnitt ikväll, alltid någonting!

Smoooooooodi



Firar att jag jobbat mig igenom stora delar av min lista med en fantastisk smoooothie! Har lite kvar av plugget så ska ge det ett försök till. Rummet mitt har aldrig varit prydligare och spinningpasset är gjort. >Hell yeah!!!< Klappar mig själv på axeln och sörplar i mig de sista dropparna. Herregud så gott smoothie är! Jag brukar göra min på vaniljyoghurt, frysta bär ( tex hallon och blåbär) och banan. Bara mixa ner allt och hälla upp. Sugrör är en flashig bonus för att nå den ultimata smoothie-upplevelsen... Ursäkta för en tapig bild men jag hann bara med ett försök för glaset hann visst tömmas innan jag insåg att bilden blev... jaa som den blev.

bury all the pictures and tell the kids that i'm okay


Bland det värsta som finns är att känna sig i obalans. Då allt känns rörigt, då magkänslan säger något men man gör något annat, då tusen saker snurrar ovanför en och man är för trött för att plocka ner en enda av dom. Då man ständigt går och tänker på vad man borde göra och medvetet väljer något annat. Då man vet vilka energislukande destruktiva vanor man har, och ändå fortsätter i samma spår. Då man känner sig missnöjd med tillvaron men är för lat eller för feg för att orka förändra. Då man går och avundas dom andra med mer energi, vackrare hår, roligare skämt eller godare matlåda. Det är fan det värsta alltså. Det är som en nedåtgående spiral och ju mer man tänker på det detso sämre mår man och desto svårare blir det att ta tag i det hela för man vet inte ens vart man ska börja och hur. Men jag vet nu. Det börjar alltid i tanken. Att vända negativ energi till positiv är inte lätt men är nyckeln till att orka förändra dagen, ja hela tillvaron. Jag tror stenhårt på tankens kraft och Law of Attraction, säg vad ni vill om det. Men tror man tillräckligt mycket så går det, oavsett vad det är man tror på. Om jag tror på mig själv så är inga hinder för höga. För att konkretisera ner detta dravvel så tror jag på mig själv att jag i detta nu, trots tröttheten, kommer att välja bort onödiga tidsfördriv (främst kopplat till slösurfing) och göra något bra av dagen. Jag tänker skriva en lista så att jag kan bocka av varje punkt jag avklarat. Då blir det roligare att vara duktig, om man fysiskt kan stryka någonting. Se det svart på vitt att man lyckats med någonting, även om det är något så banalt som att orka packa upp väskan från den gångna helgen. Det blir nog en lång lista tyvärr... nej jag menar, det blir nog en lång lista, och jag ser det som en spännande utmaning! Nu kör vi!

Död åt Facebook





Jag och Pira gjorde något drastiskt idag, ja rent av radikalt. Vi ska bli av med vårt beroende. Vi har fryst våra Facebookkonton i E.N. V.E.C.K.A. Vi ser detta som ett socialt experiment och som en sjuhelvetes utmaning. Vad ska man göra av all denna tid? Det här är skrämmande. Det har gått för långt nu. Död åt Facebook.

söndagkväll


Hemma i Umeå efter en fantastisk helg i Stockholm. Herregud säger jag bara. Verkligen välbehövligt med en paus! För nu jävlar alltså, två hemtentor ska skrivas och parallellt med det ska en idé om ett uppsatsämne skapas och utvecklas. Jag blir trött bara av tanken.

Vi har tagit massvis med bilder men alla finns i Sandras kamera då jag inte hade med mig min. Om hon skickar dem inom en snar framtid kanske några väl valda kan publiceras =) Tack för en underbar helg Sandra min vän!

Vi har sett Solsidan och Män som hatar kvinnor ikväll, Solsidan dalade tyvärr rejält detta avsnitt enligt mig. Överspelat och överdrivet alltihop men jaja. Får hålla tummarna för det absolut sista avsnittet nästa vecka! Sen Milleniumfilmen då, no words needed. Älskar älskar ÄLSKAR Millenium-triologin, framför allt böckerna. Men filmerna är lik väl så dödens bra då Noomi äger ut allt och alla. Om jag vore lesbisk skulle jag paxa henne på tre röda.

Är dödstrött och har fortfarande halsont naaaaaaanting. Det roligaste är ändå att man drömmer så konstigt när man är sjuk. Feberdrömmar som det kallas, förutom att jag inte har feber. Håller tummarna för att drömmarna ska innehålla Saade och spanska gitarrer och rosenblad inatt... Det är skillnad på folk och folk, för att uttrycka mig krasst.



(och JA, man får ha idoler även fast man snart är 22)

hårfärgning och vin och halstabletter


En liten uppdatering från huvudstaden:
- två dagars shopping (har bl a köpt ett par förbannat snygga skinnshorts, dock inga kostymbyxor...)
- gomiddag igår, indonesisk gryta och plock till, massa prat och chips på det!
- legendarisk glass - mjukglass och cookie ihop
- fantastiskt väder, sol sol sol och plusgrader!
- gorbys piroger till middag ikväll (vi varken orkar eller har tid att laga nått)
- det där fick jag tydligen inte säga högt oops hehe...
- ont ont ont i halsen och missbruk av nå cptabletter från apoteket som gör att tungan blir lokalbedövad, INTE halsen   som utlovat. Jävligt freeky feeling att ha en svullen tunga och ond hals
- vilket jag tänker åtgärda med alkohol för ikväll är det FEEEEEST!! :D

Sthlm

Ligger i bäddsoffan och ska strax mysa ner mig med Sara och Therese. Sandra ligger på andra sidan rummet. Jag älskar denna känsla. Världens finaste vänner och en långhelg i storstan fylld av nöjen! Kan nog inte bli bättre =)
Annars har jag varit med om en nära döden-upplevelse på förmiddagen. Trodde ärligt inte att jag skulle ta mig till flygplatsen i tid, om ens nånsin. Sån fruktansvärd smärta i magen att jag bokstavligen låg på golvet på en av skolans toaletter under lektionstid...
Tog mig med nöd och näppe hem och dog när jag var hemma... trodde jag.
Två ipren räddade mig vid pärleporten, precis då Gud vinkat in mig till Hans hem. Jag vände ryggen till Hans härlighet och gav jordalivet en andra chans.
Reste mig, hoppade in i duschen och klev ur den som en ny människa.
Det låter kanske inte så farligt men det går ärligt inte beskriva smärtorna jag kände... hoppas det var en engångs.
Sedan är halsen lika ond som igår om inte värre, befarar halsfluss :(
Annars är allt kanooooners, en norrlänning ska inte klaga när hon får äran att vistas bland alla stureplanare för en helg.
Lev och må!

You got mail

Brevet på posten som jag skrev om igår kom som väntat.
Känner mig stirrig och glåmig.
Instängd och rastlös då jag befunnit mig i lägenheten sen halv elva i morse.
Jag blir galen av sånt, alltså att vistas i en och samma miljö för länge.
Jag måste ut och ta luft.

Andas.

Har ont i huvudet och ont i magen. För att inte tala om halsen. Det är som att jag svalt en hel asteroid och att den bara kommit halvvägs ner i strupen för varje gång jag sväljer känner jag den. En fet jävla klump som anlände inatt. Den har hindrat mig från att träna idag, dvs ännu ett minus på listan. Blekfet är man numera också.

Har dessutom knappt pluggat nått idag (och har varit hemma hela dagen?!) och har inte börjat packa till imorgon.

Nu när jag ändå öser på med negativ energi och klagomål kan jag ju passa på att säga att:
  • barn svälter till döds och
  • flickor kidnappas och används som sexslavar och
  • det skjuts och det dödas och
  • jag har inget gott i kylen.

It's a bittersweet symphony, this life.

Så nu har jag delat med mig av allt dåligt och bördan känns lite lättare att bära för mig. Grattis till er som delar den med mig! Hellre sörja i grupp så att säga, hehe.

Ska ut och trotsa ovädret som tydligen svept över norra Norrland än en gång.
Blir kanske lite klarare i skallen, det skulle inte skada. So long!


Gammal vänskap rostar aldrig









Finaste, starkaste, bästa, vackraste underbaraste Jenny.
Vad vore mitt liv utan dig i det?
Vad vore jag utan dig?
Två Jenny är bättre än en!

Priceless <3


there's a possibility, all that i had was all that i gon' get, there's a possibility


Härlig förmiddag med klassen på skolan, bra föreläsning med en king föreläsare, fått tillbaka ett bra tentaresultat.
Promenerar från skolan i solsken med bra musik i öronen. Tänker på mina vänner och uppskattar dem så!
So far so good!

Dagen fortsätter med tacos till lunch och chill i soffan och det där vanliga. Fetaste chokladbollen till mellis.
All good.

Prickade sedan av flera punkter på min att-göra-lista så check på den. Mera spån på uppsatsämnet och har börjat med lite vildskrift kring det, som förhoppningsvis kan utmynna i något bra.
Klapp på axeln på den!

Middag och slänga in en tvätt. Peppad (hör och häpna) på spinningen och den gick också riktigt bra, extra kul då Sara hängde med! Endorfiner och adrenalin. Vandra hem, tappa upp ett bad och bara slappna av...
Aaaaaah.

Kväll nu, känner mig skönt utmattad och blir att läsa lite av boken innan det är dags att släcka lampan.

Känslor av välbefinnande, balans och harmoni som allt för sällan infinner sig. Måste ta vara på dessa känslor nu för imorgon kan dom vara borta igen.
Livet alltså!
Tack för det!



Kostymbyxor


Här kommer mitt första modeinlägg! LOL osv =)

Jag har blivit smått förtjust i kostymbyxor på sista tiden... Har rotat lite i varför och kommit fram till att det nog beror på Mad Men som jag följer just nu där alla är så välklädda och eleganta. Eller som i höstas då jag såg Gossip girl, köpte jag mig ett rosetthårband och ett par knästrumpor, haha.

Köpte hur som helst en vardagsklänning här om veckan för att kunna ha på skolan och nu är jag sugen på ett par kostymbyxor. Svarta och lite utställda, sjukt snyggt!
Kan desvärre bli ett plagg som mest ligger i garderoben för att det är svåranvänt men försöker övertyga mig själv om alla tillfällen då dessa kommer att blir perfekta att bära, ni vet tänket.

Här är några modeller jag hittat på Zara, så förhoppningsvis haffar jag ett par under Stockholmsresan i helgen =) Fyra olika byxor, de tredje är inte direkt kostymbyxor men var tvungen att ta med dem ändå för att de var så fina!




Från Zara.com

Men humor!!!


Bästa jag sett på länge hahahhahaha!!





Okej nu är det nog natt... måste bara säga att hårfärgningen misslyckades totalt:

Problemformulering: Mitt hår är orange med en grå 3-centimetersutväxt
Hypotes: Med ljus askblond färg får jag ljusbrunt hår (utan synliga röda pigment)
Deduktion: Jag använder mig därför av en sådan toning och kletar in utav bara helvete så blir det bra
Experiment: Gör ovanstående ^
Korrobation/Förkastande: FÖRKASTANDE. Mitt hår är nu orange med en ljusgul 3-centimetersutväxt (eld&lågor)

Såatteeee.... godnatt.

Gaston


He gick ba finnt att träna på Friscomål och diverse som jag stoppat i mig under eftermiddagen. Så jag kan varmt rekommendera Frisco i kombination med bodypump, vinnande koncept! Dessutom är det extrapris på Friscomål denna vecka, endast 45 kr!! så SKYNDA FYNDA!!

Nåväl, nog om Frisco.
Vad har jag mer på hjärtat? Sara "scissor sister" Olofsson har klippt mig ikväll och nu sitter jag i soffan med hårfärgen i håret ca 20 minuter till... Funderar på att göra en fuling och luta mig bak mot vår ljusa tapet ett tag... hehe skulle nog bli >populärt<.

En till grej är att en stor del av det avklippna håret tycks ha velat fastna på min bröstkorg så det ser väldigt lustigt ut. Kan liknas med Gastons bringa när han får sin hyllningssång sjungen ni vet! ...typ.
Inte så värst tjejigt och sådär... =(





Så istället för att lägga upp en en cambild på mig själv lägger jag upp min tvilling för tillfället. Det är väl det där att jag inte färgar håret svart utan ljust, annars hade det banne mig varit identiskt (särskilt med tanke på vad bodypumpen gjort med min kropp ikväll).



Frisco


Åt ett friscomål vid tretiden idag och blev inte riktigt mätt så fortsatte äta när jag kom hem.
Nu kommer mättnaden som ett brev på posten, lagom till kvällens träning. Det är inte bara mättnad, det är som en flodvåg av illamående med stänk av hot creole och cola. FUCK. Wops nu börjar passet strax, måste rusa (..rulla?) tjing!

Solsidan

Ove Sundberg gör det igen!

- Du är också ute och rastar avkomman?

- So am I old boy, so am I!

- Är det dijon det här?

- Du ser mig äta en bajsmacka och du säger inget?

- Jag står och förtär skit, och du håller käften?

- Jag står och pratar om smaken, om hur annorlunda och pikant den är... dijonsenap...
och så är det avföring jag äter?



Tillbaka


Hemkommen till Umeå igen. Jaa, jag har två hem. Jag känner mig verkligen som hemma i båda städerna, riktigt härlig känsla faktiskt =) Skönt att åka hem och skönt att komma tillbaka hem igen, haha.

--

Nu är det mycket som pågår samtidigt känner jag, massa saker samtidigt huller om buller fram och tillbaka och jag känner mig som ett yrväder mitt i en storm fångad i en orkan, ungefär. Måste skriva ner allt på en fet lista. Kortsiktiga to-do's.
Långsiktiga.
Men det brukar lösa sig som tur är!

--

Måndag imorgon iaf, och jag gillar måndagar har jag märkt! Måndagar betyder nya möjligheter, nya tag och new-life. Om och om igen. Bra koncept det där med måndagar. Sen så är det bara fyra skoldagar sen Stockholm och Sandraaaaaaaaaaaa :D

Can't frikkin wait!!!


S-k-e-l-l-e-f-te-å LETS GO!

Hej bloggen!
Hur mår du?
Jag mår bra.
Länge sen sist!

Skellhell i helgen alltså. Blandade känslor, precis som benämningen på hemstaden avslöjar. Fint att få mysa på med familjen båda kvällarna för en gångs skull, mindre mysigt att jobba om dagarna. Men dagen idag har gått bra och ikväll har vi varit och sett Skellefteå - Linköping i Skellefteå Kraft Arena, och vilket drag sedan! Slutade med vinst i förlängning, 5 - 4 som slutresultat. Sjuuuuuukt spännande match och riktigt bra spel säger jag (som i reger ser en match per år och därför räknar med att just den är topfuckingnotch). Då pappa betalar blir det ännu mer lockande hehe ;)

Låt mig presentera min pappa:

Sören.
Konstruktören
Ingenjören
51 år gammal och värd mer än 51 ören
Han har alltid ställt upp och gör allt fören'
Har dock problem med att hålla tätt (gällande materia i gasform),
och jag kan säga dig att jag inte gillar odören
Trots det tycker mamma att hon mött den största charmören
Så jag skulle vilja anlita fetaste gospelkören
Att sjunga en lovsång om denna fantastiska människa - Sören oh Sören!


Att älska någon


Att bli varm i hela kroppen av en enda blick
Att få rysningar av välbehag av en enda beröring
Att skratta tillsammans, om något som ingen annan skulle förstå
Att promenera, och omedveten gå med samma fot först
Att fläta samman två mjuka händer till ett paket av kärlek
Att ligga i en säng och bara titta på varandra
Att fälla en tår av tanken på hur mycket man älskar honom
Att sitta på en tråkig lektion, dagdrömma om honom och komma på sig själv att le
Att längta, längta, längta efter honom även fast man just sa hejdå
Att tycka att precis varje milimeter av honom är vacker
Att säga Jag älskar dig och mena det med hela sitt hjärta

Jag saknar att älska någon.

You're my devil you're my angel, you're my heaven you're my hell, you're my now you're my forever, you're my freedom you're my jail





Utanför mitt fönster=) Vågade mig på att använda min nya, helt fantastiska vårjacka (som är kortärmad) för första gången idag. Det är ett tecken, nu är våren här! Och Gud låt mig ha rätt...

Sinnessjukt kung kväll!!!!!


GAAAAAAAAAAAH har just kommit hem efter en nattpromenad nerifrån från Scharinska och kan bara säga att spelningen och kvällen var galet bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! This is a LOVE-LIFE-MOMENT!!!!!




Sen kan man fråga sig vad fan jag gör vid datorn nu?? Dags för sängen för att kliva upp extra tidigt imorgon och skriva klart inlämningsuppgiften... Suck.
ZzZznark.
Godnatt gottfolk!



Middag och spelning


Nu börjar det närma sig middagstid och jag har längtat hela dagen!
Min tanke var att ha jobbat undan skolarbetet under dagen, helst innan lunch, vilket jag givetvis gjorde! ...NOT!
I vanlig ordning blir det att sitta med det i sista sekunden imorgon innan seminariet.
Men men, troubles of tomorrow are not worries of today!

Dags att svira om till något charmigare än mjukisbyxorna jag haft på mig hela dagen. Sedan möta upp några tjejer på ICA för att handla middag, kyckling och något gött till =)

Och sen...

PEPP
PEPP
PEPP

Scharinska och Amber Oak!!!! =)



Amber Oak – As Colours Fade


Guten morgen


Som ni förstår överlevde jag gårdagens tortyr, med nöd och näppe. Men mina ben känns som blyklumpar och jag är rädd för att det bara blir värre :S

Vaknade alldeles för tidig imorse då Sara inte kunde hålla sig för att väcka mig och "säga en sak" vid tio över sex... Kunde inte somna om efter det så tänkte att jag ju lika gärna kunde fortsätta opponera uppsatser! o.p.p.o.n.e.r.a.u.p.p.sa.t.s.e.r.h.a.l.v.s.j.u.      Freak am I? Det gick väl en sisådär tio minuter sen kom jag på galenskapen i det hela och la mig tillrätta i soffan för att somna om igen. Alltså det är nånting med att sova på soffan... så fantastiskt skönt!

Vaknade för andra gången den här morgonen vid nio och kände mig mer som mig själv den här gången. Så nu har jag zappat klart på tvn för ett tag, tryckt tre limpmackor med kaviar och tänkte våga mig på opponeringen igen. Måste ta tag i det i tid så att jag hinner klart för ikväll väntas festligheter!



Du äger ut!!!!!!!!




Jag stiger in i ett rum som redan är kvavt och fuktigt

...drar handen genom håret och tar ett djupt andetag.
Mina ögon flackar runt och finner ivriga själar som kommit dit innan mig.
Mina steg är tunga och mitt hjärta slår fort.
Stressen är högst närvarande.
Jag överblickar rummet och får syn på min plats.
Mina fötter rör sig motvilligt och bildar steg som dröjande närmar sig målet.

Så är jag framme, har hittat hem.

För den här stunden.

Jag rättar till linnet och för håret bakåt, trollar med fingrar och snodd fram en hästsvans.
Jag börjar justera föremålet, dra, rycka, höja, sänka, vrida och höja igen.
Nu så.

Rummet är belyst med ett fåtal spotlights och jag är träffad utav en av dem.
Jag brukar tycka om att stå i rampljuset men inte idag, this is not my moment.
Känns åt helvete.
Nåja.
Jag ordnar mig tillrätta och börjar sätta nederkroppen i rörelse, i en evigt malande rotation.
Musiken höjs och basen dunkar i takt med hjärtat.
Jag hör snart inte mina egna tankar längre och tur är väl det.
Uppmaningarna och tillsägelserna duggar tätt.
Jag är här nu.
Nu eller aldrig.
Helvete NU GÄLLER DET!

55 minuter fullständig tortyr.

Låt spinningen börja.

RSS 2.0